porcs !

introducció :

A Osona s’hi donen varis conflictes relacionats amb el cicle del porc.

Les macrogranges, la industrialització de la ramaderia del porcí. Els residus que generen aquestes, la ramaderia industrial que l’utilitzen com a fertilitzant, i que es filtra al subsòl contaminant  els aqüífers. I els escorxadors industrials del bestiar porcí, que comporten la vulneració de les normes més basiques en la seguretat en el treball. Drets bàsics dels que comporten horaris de més de 8 hores amb sous per sota dels mínims interprofessional i el sotmetiment dels treballadors a la voluntat dels grans grups industrials del porcí, en molts casos, amb el vistiplau dels grans sindicats CCOO i UGT, parapetats i instal·lats en molts dels comitès d’empresa anomenats per la gerència de les empreses.

Les falses cooperatives, el frau de llei més extens en els escorxadors. Com a eina d’esclavatge; inscriuen als treballadors com a socis cooperadors obligant-los a pagar quota d’adhesió per poder treballar-hi, donar-se d’alta a la seguretat social com a autònom, i descomptat-li del seu sou. Sotmesos al consell rector, que en realitat són els esbirros, els encarregats d’atemorir-los i controlar-los i marcar les condicions de treball segons les demandes de producció dels grans grups industrials del porcí. Gran part d’aquests treballadors no entenen en prou feines l’idioma, ni saben quins són els seus drets. Treballadors en  precari, refugiats econòmics, que provenen de paisos de Àfrica, Àsia, sud-Amèrica, Polonesos, Romanesos, i també alguns espanyols.

Cal exigir al departament de treball que faci la seva feina d’inspecció. Que actuï desqualificant les falses cooperatives de serveis, que la llei no reconegui aquestes empreses com a cooperatives i les obligui a inscriure-les com empreses.

Cal la implicació contundent, com ja està fent la XES, de la confederació de cooperatives, identificant i denunciant l’intrusisme d’aquestes falses cooperatives, no sols en el sector de les càrnies sinó també en el de la hoteleria com s’està veient amb les Kellys.

Suport i eines de lluita per aconseguir que s’autoorganitzin, cosa que ja estant començant a fer, i les assemblees de treballadors tinguin elements per definir la seva l’estratègia a seguir. I que el treballadors es reconeixen com a treballadors, no com a cooperativistes.

Cal suport solidari amb la lluita d’aquests col·lectius, carniesenlluita, amb aportacions per la Caixa de resistència.

I divulgació pública, de manera continuada als mitjans de comunicació, premsa, ràdio, TV, xarxes, com ja fan elsetembre i ladirecta per què això és una batalla que cal guanyar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s